من چه رنگی هستم؟

شخصیت های رنگی در تحصیل

همیشه یکی از سوالات دانش آموزان و دانشجویان این است که چرا علی رغم این که برنامه ریزی می کنند تا به صورت منظم تری به مطالعه بپردازند، باز موفق به اجرای آن نمی شوند؟ یا گاهی اولیای آنان می پرسند، چرا فرزندان آنان در پرداختن به وظایف تحصیلی و انجام آن علی رغم یکسان بودن روش تربیتی شان با هم متفاوتند؟ همینطور از معلمان و اساتید شنیده ایم که چرا بعضی از دانش آموزان و دانشجویان با وجود اجرای روش های تشویقی و انگیزشی، باز تلاش چندانی برای یادگیری یا همکاری در فعالیت های تحصیلی ندارند؟ ولی برخی دیگر خود به خود منظم اند و با انگیزه بیشتری عمل می کنند؟

بهترین پاسخ به این سوال ها را میتوان در تفاوت افراد از نظر شخصیت تحصیلی و شغلی آنان جستجو کرد. بر اساس نظریه های مشاوره تحصیلی، همه افراد با تیپهای شخصیتی متفاوت عملکردهای تحصیلی متفاوتی از خود نشان می دهند. لذا لازم است برای گرفتن نتیجه بهتر از فرایند تحصیل، به جای یک برنامه ثابت و یکسان برای همه افراد، ابتدا نوع شخصیت تحصیلی آنان را شناسایی و سپس برنامه تحصیلی، شیوه مطالعه و روش های تشویقی را بر اساس و هماهنگ با تیپ شخصیتی آنان سازگار و تنظیم کنیم.

نظریه رنگهای واقعی یکی از نظریه های مشاوره تحصیلی شغلی است که توسط لوری که خود معلم دوره راهنمایی بود، در سال 1979 و بعد از آن توسط کلیل برای کمک به افراد در زمینه انتخاب شغل، رشته و موفقیت تحصیلی و شغلی مطرح شده است. بر اساس این نظریه، افراد دارای توانمندی ها، علایق، ارزشها و عملکردهای متفاوتی هستند. اگرچه در برخی از موارد نقاط مشترکی هم بین آنها دیده میشود. به طور کلی، تفاوت و تشابه بین افراد باعث شده است که صاحب نظرانی که انسان را مورد مطالعه قرار می دهند، جهت سهولت درک رفتار آدمی، او را به دسته های مختلفی طبقه بندی کنند و در گروههای گوناگونی قرار دهند. به عنوان مثال، اولین کسی که سعی کرد افراد را دسته بندی کند، بقراط بود. او معتقد بود همه افراد در چهار گروه بلغمی مزاج، صفراوی مزاج، سودایی مزاج و دموی مزاج قرار دارند. بعد از او هم در زمان های مختلف و توسط افراد مختلف در رشته ها و تخصص های گوناگون، دسته بندی های مختلفی برای تیپ های شخصیتی انجام شد. در راستای همین سنت یعنی شناسایی تیپ های شخصیتی و گروه بندی آنها، لوری نیز افراد را در چهار تیپ شخصیتی گروه بندی کرد. ولی به جای استفاده از اصطلاحات روان شناسی، ذوق به خرج داد و از چهار رنگ نمادین برای نام گذاری تیپ های شخصیتی استفاده کرد. بر اساس نظریه آن ها تیپ های شخصیتی افراد عبارتند از: آبی، سبز، نارنجی و طلایی. کلیل متعقد است در صورتی که افراد نسبت به تیپ شخصیتی شان آگاهی داشته باشند و کاملا آن را بشناسند در مسیر زندگی تحصیلی، شغلی و حتی اجتماعی شان می توانند موفق تر بوده و عملکرد بهتری از خود نشان دهند. (منبع: کتاب شخصیت های رنگی در تحصیل اثر دکتر احمد صادقی و دکتر فاطمه سمیعی)

من چه رنگی هستم؟

آزمونی که در ادامه می آید، بر اساس همین نظریه و به منظور کشف شخصیت تحصیلی و شغلی شما طراحی شده است. به سوالات آن به دقت جواب دهید و هیچ سوالی را بدون جواب نگذارید. از بین دو گزینه موجود گزینه ای که بیشترین نزدیکی را به شخصیت شما دارد انتخاب کنید.

نکته مهم: به یاد داشته باشید نتیجه این آزمون به تنهایی نمی تواند همه واقعیت شخصیت شغلی و تحصیلی شما را بازگو کند بلکه به شناخت آن کمک می کند. به همین دلیل نیاز است که اولا این نتیجه را با شناختی که از خود دارید راستی آزمایی کنید و ثانیا از یک مشاور جهت تحلیل و ارائه راهکار کمک بگیرید.

آکادمی توسعه تحصیلی دکتر مهدی هوازاده پاسخگوی سوالات، ابهامات و نیازهای شما برای تفسیر و ارتقای مهارتهای تحصیلی مورد نیازتان بر اساس رنگ شخصیت شماست.

نام آزمون

تعداد سوال

مدت زمان تقریبی پاسخگویی

من چه رنگی هستم؟

36

15 دقیقه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد